2021-01-07
近期依間有提供素食既cafe係本店隔個舖位新增左更多堂食位置, 裝修以木系為主, 牆上吊掛住d乾花🍂💐仲有個千秋比大家打個卡📸 當然門面既窗台位都好上鏡😛食物方面, 大家可以係6款配料當中選擇完再簡配bagel定墨西哥卷😍包一杯$52以下飲品之餘, 仲可以再以優惠價加配純素蛋糕🤩🍴ᴍᴀɪɴ· Crab Meat, Yuzu, Avocado Bagel Set $98﹟Bagel入面餡料超豐富, 有牛油果🥑青瓜🥒生菜🥬羽衣甘藍🥰再配埋個芝麻醬, 食落味道好夾, 個咀細啲都咬唔曬😂同埋食果陣要小心啲, 啲汁有機會係左右兩邊流出黎🙈如果蟹肉份量再多啲會開心啲🤔另外幾鐘意佢地bagel既口感🥯軟熟得黎帶點煙韌感, 好容易咬👍🍴ᴍᴀɪɴ· Thai Omnipork Basil Burrito Set $98﹟個卷係顏色方面好奪目🤗材料方面都係好足, 再加上個泰式醬料, 酸酸甜甜, 幾開胃😛但如果啲汁分佈平均啲會好啲, 果日啲汁主要係個卷尾🙈而個素豬比我想像中好食, 食落都唔覺得係素豬肉🤣個墨西哥皮都唔會話好硬👍🌯🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Vegan Earl Grey Cake +$45🍰ᴅᴇss
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Vegan Fig Tart +$45
﹟兩件甜品賣相都係好吸引, 之前睇到有人話素蛋糕係會偏乾身少少🤔但我果日食落又唔會喎, 夠濕潤, 有點實既感覺😂但感覺伯爵茶味可以再強烈啲, cream就帶椰香🙂而個tart有點驚喜, 個皮食落脆口, 配上椰子香既cream🥥食完都唔話好膩😎
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Beetroot Latte (Set drink)
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Avocado Smoothie (Set drink)
﹟飲落係有淡淡既紅菜頭味再加一點oat milk既香麥味☺️顏色好搶眼💕而smoothie主要都係飲到燕麥奶味, 牛油果味就欠缺左啲🙈