2021-04-04
地鐵站步行約6分鐘,位置唔算方便,旺中帶靜。有兩個不相連既鋪位,一邊係點餐,另一邊係坐位。裝修以木系為主,環境設計都頗有心思,特別係庭園風既門面同韆鞦,打卡位非常多🤩,好igable,坐係入面有種🌤遠離煩囂既感覺。FIG & Avocado Sourdough💰💲98酸種麵包煙韌柔軟,帶微酸。塗滿厚厚既牛油果牛油,軟綿細滑,令麵包濕潤唔乾硬。上面一層無花果、牛油果、蕃茄、火箭菜等新鮮蔬菜,口感豐盈,清新滋味。Impossible Sausage & Cheese Bagel💰💲118Bagel有原味或竹炭,我揀左較特別既竹炭味,口感綿密,質感鬆脆嚼勁十足,有股淡淡既竹炭香。配上末來豬柳、素芝士、蕃茄、田園蔬菜,擁有如真正豬柳漢堡扒既質感同滋味,食得更健康有營。Avocoda Smoothie💰💲 48用新鮮🥑牛油果打製而成,口感絲滑細膩。Black Sesame Latte 💰💲48黑芝麻味香濃,以燕麥奶沖調,幼滑得黎帶輕盈清新感,少左牛奶沖調果份飽膩。伯爵茶純素蛋糕💰💲54純素蛋糕係無麩質蛋糕,口感比較紮實,甜度較傳統蛋糕低。層次分明,一層忌廉一層蛋糕增加濕度同軟滑度。賣相吸引之餘透
FIG & Avocado Sourdough💰💲98
Avocoda Smoothie💰💲 48
用新鮮🥑牛油果打製而成,口感絲滑細膩。
Black Sesame Latte 💰💲48
伯爵茶純素蛋糕💰💲54
純素蛋糕係無麩質蛋糕,口感比較紮實,甜度較傳統蛋糕低。層次分明,一層忌廉一層蛋糕增加濕度同軟滑度。賣相吸引之餘透出淡淡既伯爵茶香味。
無麩質朱古力蛋糕 💰💲54
蛋糕口感似brownie,濕潤、厚實朱古力🍫味,濃郁但不膩口。