2021-06-24
因為去完迪士尼,近近地就去南昌食個dinner,實在太肚餓嘅關係,所以都冇乜影相,因為原本冇諗過咁好食。呢張係食到一半嘅時候就影嘅,超好食,如果你係鍾意食羊肉嘅話一定要試吓。我哋兩個人嗌左個二人dinner set,嘢食超級豐富,埋單每人都係百零蚊,有一個湯再加個餐包,仲有一碟前菜,前菜係有薯條韓式炸雞等等,成個小食拼盤咁,然後再有一大碟意粉,再加一塊牛扒。扒來講呢,質素就一般嘅,舊肉有啲韌,好難咬,啲薯蓉就幾唔錯,另外個小食拼盤,韓式炸雞凍咗囉,但整體來講都還好嘅。個忌廉湯超好味,再配埋個麵包,簡直一流,個麵包係熱辣辣好鬆軟,但實在太飽,忍痛放低半個包,繼續食個意粉。意粉係我最鍾意嘅天使麵,再加羊肉,佢唔係嗰種淨係放塊羊架喺面上邊,佢係有啲羊肉片撈埋個面再加啲忌廉呀芝士類似嘅物體再炒出來,如果鍾意creamy加芝士再加羊so味嘅你,一定要試。呢一碟係真係食到停唔到口,但都真係食到好飽,佢意粉真係好出色。