2024-03-20
最近收工同同事經過紅磡呢間完全唔起眼既小店就入咗去試吓🙈 點知發現原來食物都幾有驚喜!小店面積唔大,裝修簡約,裏面都播住韓國嘅音樂,感覺都幾温馨。-泡菜煎餅 ($48)我哋一嚟就叫咗兩個小食兩個煮食,小食叫左泡菜煎餅,佢呢個同平時食開大大塊嘅煎餅有啲唔同,係三塊圓形既小煎餅,平時嗰啲擺一陣就勁淋出勁多油,但呢個泡菜煎餅炸到好香脆,識落完全唔油膩,同埋份量又唔會太多,2個人食係岩岩好👍🏻-🐤韓式香炸雞球($48)炸雞球形狀係一啖可以食到,炸到金黃香脆,內裏肉嫩多汁,要加分嘅係佢個醬真係超好味,食唔停口😆-🍝泡菜忌廉扁意粉($98)呢個韓西合璧嘅cushion 菜吸引到我哋,做法好似卡邦尼意粉咁,佢嘅泡菜忌廉醬煮得好濃郁,味道恰如其份,扁意粉煮得啱啱好食落好煙韌又掛醬汁,推介!-🐤🍚炙燒醬油雞肉配飯($98)呢個韓式雞肉飯用鐵鑊呈上,上枱嘅時候仲有啲「炸炸」聲😆 雖然用鐵鑊但雞肉依然嫩滑唔會鞋口,用左特色嘅醬汁去煮好岩送飯🙈 作為重口味人士,如果啲汁再多啲應該會更加正😆 整體嚟講,餐廳質素唔錯,感受到廚師用心製作每一道食物,價錢親民,可以一試👌🏻😛
泡菜煎餅 ($48)
🐤韓式香炸雞球($48)
🍝泡菜忌廉扁意粉($98)
🐤🍚炙燒醬油雞肉配飯($98)