2023-03-21
🌶️ 秘製酸辣湯米線 $31湯底唔會過油 可以接受 最開心可以選擇多酸🤩 芽菜份量十足🍅 特濃新鮮蕃茄湯 $34蕃茄湯都可以選辣度 可以滿足想食埋辣嘅你哋 由於第一次試 我今次想試下原味湯底鮮甜 有鮮蕃茄肉 但飲落可以更濃郁米線同薯粉比一般嘅幼少少🍜 可以更加煙韌配料💁🏻♀️▸ 炸醬份量多 味道濃 肉碎一啲都唔鞋😋 配米線一流!▸ 墨魚丸唔會太淋 帶甜 食落有墨魚肉 增加咬口 不過就得2粒▸ 豬紅大大粒 滑得嚟唔腥 唔黏牙 質感做到鴨血嘅感覺▸ 蘿蔔大大舊蘿蔔 份量十足 好淋身 入口即溶 件件都好甜 推薦👍🏻▸ 豬腸一睇見到咁淺色以為會無味 點知食落夠入味 有滷水香 肥瘦適中 唔會有餲味❤️▸ 秘製腩肉薄薄一片 肥瘦均勻 肉嫩得嚟食到少少油脂▸ 雞絲一絲絲 較乾身 建議浸湯 吸哂啲湯汁個人推薦炸醬、蘿蔔、豬紅 🧡炸醬必食‼️ 暫時係我食過最啱口味嘅😋 如果其他配料嘅份量再多啲就好喇!除咗米線 仲叫咗兩點小食🐔重慶口水雞翼 $27雞翼斬開咗一半 食得更加方便 加埋有4隻雞翼 旁邊仲有啲花生🥜 醬汁有別於一般口水雞汁 質地濃稠 味道似麻辣雞煲醬 雞翼肉質幾實 夠哂惹味🥬 菜心 $13菜大大枝
湯底唔會過油 可以接受 最開心可以選擇多酸🤩 芽菜份量十足
🍅 特濃新鮮蕃茄湯 $34
湯底鮮甜 有鮮蕃茄肉 但飲落可以更濃郁
米線同薯粉比一般嘅幼少少🍜 可以更加煙韌
配料💁🏻♀️
▸ 炸醬
份量多 味道濃 肉碎一啲都唔鞋😋 配米線一流!
▸ 墨魚丸
▸ 秘製腩肉
薄薄一片 肥瘦均勻 肉嫩得嚟食到少少油脂
▸ 雞絲
一絲絲 較乾身 建議浸湯 吸哂啲湯汁
個人推薦炸醬、蘿蔔、豬紅 🧡
炸醬
🐔重慶口水雞翼 $27