2022-11-16
要我山長水遠嚟到紅磡不外乎一個原因,就係覓食啦🤣 呢間「貴緣小鍋米線」係米線關注組都推介,話湯底出色,必試招牌秘製腩肉咁話喎~ Menu有5款湯底揀,分別有招牌酸辣湯、秘製麻辣湯、豬骨鮮濃湯、特濃新鮮蕃茄湯、青花椒麻濃湯🍲 除咗豬骨鮮濃湯無得揀辣度外,其他湯底都可以揀辣度🌶 配料選擇都唔少,另外仲可以叫啲小食,小食價錢都係$24-$31💰我今次就叫咗外賣,佢哋只限自取,不設外送㗎🥡❤️ 豬骨鮮濃湯小窩米線 + 雞翼 + 秘製腩肉 + 蘿蔔 + 豆卜 $65豬骨鮮濃湯唔會過於油膩,飲完唔口乾!雞翼脹卜卜,齋睇個雞皮個色水已經知道滷得入味,食落肉質依然嫩滑!蘿蔔大大件,清甜無渣,夠腍!豆卜本身已經浸喺湯入面,索哂啲湯汁,一咬爆哂汁超正☺️❤️ 特濃新鮮蕃茄湯小窩米線 + 秘製腩肉 + 雞肉絲 + 菜心 $62蕃茄湯有驚喜,酸甜味濃,混入切件鮮蕃茄,味道帶有少少辣,幾有層次好惹味😛 飲哂啲湯都仲得🤣雞肉絲分量好多😳 撕得好幼細,唔會太乾太嚡,浸落湯大啖大啖食,好爽!秘製腩肉唔太肥,夠入味😗菜心都算嫩口,分量亦唔少👀❤️ 蒜泥白肉肉 $27切得薄身,舖滿蒜泥,食落相當之濃味,唔會過鹹,夠重蒜味又唔
蘿蔔大大件,清甜無渣,夠腍!
豆卜本身已經浸喺湯入面,索哂啲湯汁,一咬爆哂汁超正☺️
秘製腩肉唔太肥,夠入味😗
菜心都算嫩口,分量亦唔少👀
❤️ 蒜泥白肉肉 $27
❤️ 甜酸齋 $24
❤️ 杯裝豆漿 $9
飲品叫咗玉露綠茶同一杯豆漿,豆漿豆味足夠,甜度啱啱好,夠凍解辣一流😹
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
食到好飽🤣 性價比高,食米線唔一定食連鎖嘅,今次米線關注組無推介錯喎😎