2016-12-27
唔知幾時開始我定義左紅色霓虹燈就係色情場所,住喺呢一度一直都以為呢一個地下的乒乓城,由從前真係教波,變成睇波嘅地方。記得有一次我同朋友行過剛好見到有一班鬼佬拖住班性感賓姐入去,我仲話: 嘩!啲乒乓波枱真係幾有用喎。然後唔知隔咗幾耐先至發現其實呢一度已經改裝成為酒吧,仲要係一間好受歡迎嘅酒吧!今晚就嚟到呢一間我一直以為係色情場所嘅健康酒吧。經過呢條長長的神秘樓梯,會見到留底超級高十分之舒適嘅場所,呢邊有好多好靚嘅風景圖畫,係我最喜歡嘅風格。其次欣賞嘅係呢度留底超級高,給人一種開陽感覺10分舒適。至於點解我話健康?因為佢自己寫住自己好健康。呢度出名嘅係變化多端品種甚多嘅Gin and tonic , 朋友點左嘅係餐牌上面最Dry ge Gin tonic . 真係Dry 到有點苦,女士來講就真係唔係好適合飲呀!呢度嘅飲品裏面嘅冰先係重點,冰係要用人手作成一嚿嚿,裏邊唔會見到有白花紋,粒粒大細均一,而且特別能夠保持溫度。呢個就係一杯Gin tonic 點解買到百幾蚊嘅其中一個原因。我飲嘅呢一杯呢就sweet and fruitily . 用上我最喜歡嘅苺類等等,清新易入口,各位唔係好識飲酒嘅
至於點解我話健康?因為佢自己寫住自己好健康。
呢度嘅gin Tonic 實在係好不錯而且有一啲仲會係比你自己到D fin 落去,特別好玩。
唔係好多地方有咁開陽舒服嘅環境,配上呢種獨特嘅紅霓虹燈感覺,令到我有好多幻想,你呢度不妨段練身體一下!