2013-05-11 783 浏览
聽朋友講鍾意食打冷就一定要去試吓佐敦紅伶飯店, 就係聯邦後面, 好易揾! 嘩!細細間, 坐滿人, 等咗好一陣先等到位.唔怪得朋友話要預多d時間同耐性啦, 明晒!叫咗幾個朋友介紹一定要試嘅菜; 有芥末墨魚, 鵝片, 大蠔粥 (我哋一行4人), 芽菜, 菜紅. 芥末墨魚係冷盤, 墨魚係熟. 第一次咁樣食, 入口感覺涼, 墨魚肉夠爽, 加埋芥末食, 味道超正!鵝片肉質軟滑, 唔使點咬. 又夠入味, 最正係個汁, 好香, 唔同以前食嗰d, 得個咸字.蠔粥好足料, d蠔隻隻都好大隻, 即叫即煮, 夠新鮮! (提一提,除咗放係檔口嘅冷餸係唔使等之外,其他都要等,都抵我哋等咁耐!)雖然無好舒服, 好大, 好多侍應服務我哋嘅環境, 但呢度d嘢食真係一流!

蠔粥好足料, d蠔隻隻都好大隻, 即叫即煮, 夠新鮮!

2013-05-10