2019-05-28 110 浏览
身为90后一定有睇过百变小樱magic card~ 见到最后呢间餐厅既主题系小樱,就约同朋友晚上去食下点心,重温一下童年回忆好靓每人都有嘅赠品可惜当晚人流比较多,所以唔可以坐系卡位,如果唔系打卡一流不过店内嘅打卡位唔多,只有墙壁上既海报,同埋枱面有啲字派比顾客影相留念虽然呢度食点心,但都有啲港式小食,当晚叫咗个西多士,其实主要系因为觉得基路仔好得意😎,当然味道唔错,上枱嘅时候食物都系暖嘅,上菜速度唔算太慢之后食物陆陆续续上菜,其中一个紫薯流沙包比较逊色,因为馅料唔系流心,冻左少少,但味道整体来讲都不过不失最香嘅莫过于呢个黑松露虾多士,配上酸甜酱汁食另外仲有樱花味虾饺,当然唔系好食得出樱花味,但都几好食嘅😆呢个春风得意肠都唔错,里面春卷嘅馅料都够,热而且春卷皮都脆最后要介绍嘅系基路仔奶黄流沙包,份量好大,我哋四个人分都够食,而且今次真系名副其实嘅流沙包其实呢度嘅点心水准实在唔错,但有个唔好处,就系连热茶都要计钱,令本来谂住饮啖热茶既我感到少许意外不过整体而言都算系唔错既体验,值得一试

好靓

每人都有嘅赠品

可惜当晚人流比较多,所以唔可以坐系卡位,如果唔系打卡一流

基路西多士

紫薯流沙包

最香嘅莫过于呢个黑松露虾多士,配上酸甜酱汁食

黑松露虾多士

另外仲有樱花味虾饺,当然唔系好食得出樱花味,但都几好食嘅😆
樱花虾搞

呢个春风得意肠都唔错,里面春卷嘅馅料都够,热而且春卷皮都脆

春风得意卷

基路仔奶黄流沙包

不过整体而言都算系唔错既体验,值得一试
基路西多士
黑松露虾多士