我個人熱愛運動,雖然最近比奧運搶晒風頭,但我最愛的仍然是足球,今晚就約咗球迷朋友,去油麻地譽發廣場店 吹吓水食西餐。Lockeroom Dining 鹹蛋黃小食拼盤 $128朋友勁鍾意食鹹蛋黃,Lockeroom 的小食拼盤十分豐富,沾滿了鹹蛋黃的香味,更加吸引。薯絲蝦、德國腸、雞翼、薯角、洋蔥圈,最鍾意食肉嘅我德國腸真係唔夠喉,好好食。薯絲蝦 外脆內軟,有蝦味。雞翼脆皮肉嫩又多汁 非常 yummy 。薯角、洋蔥圈加上茄汁味道層次更加豐富。精選沙律、湯套餐最抵食,精選沙律菜十分爽脆、加埋醋汁酸酸甜甜更加開胃。湯 熱辣辣,入口濃郁 creamy!蒜香牛油法包未食已經聞到嗰陣香味,蒜香牛油法包 滋味無窮。卡邦尼意大利麵配溫泉蛋 $138小食拼盤重口味,主菜就嚟溫和啲嘅卡邦尼,濃郁的芝士香味,意大利麵彈牙,掛滿醬汁特別正,配溫泉蛋汁 真係學港女話齋初戀嘅感覺。低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 $188唔想食牛肉又唔想食紅肉,魚就最健康啊!低溫煎焗鎖住了挪威三文魚柳的肉汁,煎得皮很脆,肉的生熟程度剛剛好,味道濃郁;再配搭蘑菇香檳汁 更惹味。奶茶最後餐茶要了一杯熱奶茶,味道順口香滑,連隻杯都靚過人

Lockeroom Dining 鹹蛋黃小食拼盤 $128

精選沙律、湯

蒜香牛油法包
未食已經聞到嗰陣香味,蒜香牛油法包 滋味無窮。

卡邦尼意大利麵配溫泉蛋 $138

低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 $188

奶茶
最後餐茶要了一杯熱奶茶,味道順口香滑,連隻杯都靚過人,好港女打卡 feel !