2017-05-24 783 浏览
*過左排,而家先有時間打番。對我們來說,想慶祝下紀念日,有好嘅嘢食係會令大家更放鬆自在。小小肥 想找尖沙咀就 唔想肥,想有一點點氣氛,所以到諾士佛臺來碰運氣。樓下睇下行下望下,都係呢度啦,就 唔想肥 食西式嘢 又唔想太嘈。應該好過樓下啲BARSSSSS。一上到去,暗暗的,有點格調,都幾爆喎! 唔想肥 唔介意仲暗中同我講佢喜歡坐高凳!直入到去坐低都算幾舒服。應該影番幾張室內既相,不過慶祝為先,哈哈。待應都幾主動,我地睇左一陣,見餐牌都幾精簡,唔似茶記咁,萬九幾樣嘢,仲幫我地安排上菜時間,加分架!幾好幾好,細細隻但係幾鮮甜飽滿,不過 唔想肥 唔太食海鮮,只叫左四件。再黎係呢樣,好濃唷既菇味!蠔本身夠肉。杯嘢等左陣都未黎喎,呼喚過黎才送上。唔好味,我不喜歡,但 唔想肥 就。。。唉。。。同佢有時真係口味唔同。好在叫左杯erdinger。呢個真係好得,雖則個人未試過呢隻米形粉,但係食落爽爽爽,有口感,蝦又夠彈牙!唔想肥 話個米形粉真係做得幾好!所以滿分。至少真係有驚喜丫。最後就係比薩,見倒薄批已暗喜,個人喜好,架上料足又唔會攞起跌哂落地,要做到看似簡單但其實就經驗而言係好貨色!!!爆分!廁所,周
*過左排,而家先有時間打番。

應該影番幾張室內既相,不過慶祝為先,哈哈。

$10隻小生豪/small Oyster promotion

再黎係呢樣,好濃唷既菇味!蠔本身夠肉。
黑松露野菌忌廉汁焗蠔/ Baked oyster w blk Truffile & Wild Mushrooms in cream sauce

Somersby Apple Cider on cranberries

香煎虎蝦配龍蝦汁燴米型粉/Orzo with King Prawn & Lobster Sauce

瑪蘇里拉芝士蕃茄薄餅/Tomto & Mozzarella cheese pizza

廁所,周圍擺設都有特色,有人情味,相信店住都幾有心思,值得讚許!未試過其他食品,實有機會嘅。價錢真係算超值。另外,就算店內都89成滿,都唔會覺得好嘈,唔知係咩配方令到唔算嘈呢,有意思有意思。
题外话/补充资料: 食之前, 唔想肥又一貫話要食甜品,食完主食又一貫地話好飽,其他留比我。。。所以咪小小肥囉!真有我心!下次一定會再來!補充一句, 唔想肥 已帶母親黎慶祝生日!下次又會係咩時間、咩人物呢?
2017-04-06
庆祝纪念