MiniClub係其中一間常去嘅bar,因為無論氣氛、食物質素同飲品嘅presentation都係我好喜歡。而家逢星期日做緊全單7折,所以過左黎尖沙咀位於山林道嘅分店。呢度嘅menu 係用iPad 顯示。Mint punch $78薄荷punch係杯mocktail,味道比fruit punch 清新,薄荷中帶點香橙、菠蘿嘅酸甜,很適合夏天。Perfume of Roses$118呢杯係我超愛最浪漫嘅cocktail, presentation 已經華麗滿分。以vodka 做基底酒,飲落啖啖都帶有玫瑰花香,仲有點點果香,酒味唔濃非常順口。Oyster (是日精選)每日做嘅精選都唔同,今日做嘅蠔係法國嘅蠔肉唔算肥,裙邊都幾爽、金屬味唔重,易入口。海鮮龍蝦汁扁意粉起初望落意粉以為好乾,結果龍蝦汁調味都幾濃,已拌勻整碟意粉,不錯!海鮮拼盤$298(有麵包蟹半隻、龍蝦半隻、翡翠螺、玫瑰蝦、磯煮鮑魚、青口)磯煮鮑魚入味肉厚!麵包蟹肉都算多、有膏極上12安士炭燒安格斯牛仔骨$158燒安格斯牛仔骨配喜瑪拉雅山岩鹽食,更突出到牛味,肉味濃唔韌。The love of EIFFEL粉紅色兩層擺住不同甜點

呢度嘅menu 係用iPad 顯示。

Mint punch

Perfume of Roses

Oyster (是日精選)
每日做嘅精選都唔同,今日做嘅蠔係法國嘅

蠔肉唔算肥,裙邊都幾爽、金屬味唔重,易入口。

海鮮龍蝦汁扁意粉

海鮮拼盤
(有麵包蟹半隻、龍蝦半隻、翡翠螺、玫瑰蝦、磯煮鮑魚、青口)

磯煮鮑魚入味肉厚!
麵包蟹肉都算多、有膏

極上12安士炭燒安格斯牛仔骨

The love of EIFFEL

粉紅色兩層擺住不同甜點嘅艾菲爾鐵塔真係好浪漫。

星空朱古力、同手作馬卡龍味道都唔錯。
2018-08-26