今日莫名其妙落脚咗系间我一眼就钟意嘅店。店面唔大不过一落座,色彩斑斓嘅糯米糍就引咗我注意。首先,黎个New York Cheesecake,外层唔系普通嘅松软,系层灰常韧劲嘅松化,芝士味就足足嘅,几滑口,蓝莓酱嘅甜酸得嚟岩岩好,食落咁满足!😋再讲吓芋泥糯米糍,呢个系真心推介👍。糯米糍好得黎,皮薄韧而唔黏牙,咬落去层层相叠嘅口感,简直系芋泥控嘅天堂!而家讲返个Ice Caramel Latte,讲真嘅话,呢个就真系几好饮,咖啡同焦糖嘅甜,均匀分布每一啖嘅快乐。🥤总嚟讲,呢度嘅甜品真心不错,对得住一个下午茶嘅时间。喺呢个不起眼嘅店里面,我食到咗几份快乐同满足,实属意外嘅收获。下次仲要试埋其他款式!🍰👀