2019-02-22 700 浏览
久聞大名,藉著友人生日嚟過黑松露聚會。餐廳外牆及內部設計,已甚有特色。由於客人衆多,不便在餐廳內影相。其中兩位朋友剛從國內回港,門口侍應見佢有手拉喼,即主動提出幫佢保管,咁主動同細心,抵讚。👍🏻👍🏻👍🏻餐牌選擇豐富,特色是由頭盤至甜品都有黑松露。我哋除咗揀自己嘅主菜外,仲揀咗一個「芝士.火腿.松露」頭盤齊齊分享。叫完主菜,麵包即上,它提供牛油丶黑松露牛油、黑松露橄欖油和黑醋。麵包又熱又鬆脆,配上唔同醬,好味!👍🏻👍🏻👍🏻芝士火煺松露不單止賣相靚,亦有豐富口感。它有三種芝士及三種火腿(生火腿丶熟火腿及沙樂美腸),芝士配火腿是完美的配合。咸咸地嘅火腿加上獨特香味的芝士,不同嘅芝士軟硬度不同,可有不同味道和口感,是很好的開胃菜。帶子外皮煎得很香,肉卻很滑,加上片片黑松靈,超級好味。口腔充滿松露及帶子的香氣。帶子底還墊有菠菜,美味又健康。😋😋😋另一個我很喜歡的主菜是香烤西班牙黑毛豬排,上菜時樣子已很吸引。煎得香脆的表皮,咬落又鬆又軟的黑毛豬,泌有淡淡松露香,同樣好味。伴菜樣子可愛又新鮮,好快就俾我地KO晒。😜😜另一主菜是烤羊扒:這個菜嘅黑松露沒有之前2個主菜多及濃味,但因為羊扒靚,很有羊味(即
久聞大名,藉著友人生日嚟過黑松露聚會。

餐牌選擇豐富,特色是由頭盤至甜品都有黑松露。

另一主菜是烤羊扒:這個菜嘅黑松露沒有之前2個主菜多及濃味,但因為羊扒靚,很有羊味(即帶點羶),亦好好味。👍🏻👍🏻

最後一個主菜牛面頰,4個主菜中,它最失色。首先望落去好似咖啡色的湯,不吸引。另一方面,雖然大部分的牛面頰都燉得軟和淋,但有些邊位卻很硬,奇怪🤔。而四個主菜中,這個菜的松露味較淡,汁亦太多及稀有點可惜。👎🏻👎🏻

由於頭盤及大部份主菜都好好味,加上waiters主動及熱誠的服務,松藝館是值得推薦的餐廳。
2019-02-16