2023-09-10 92 浏览
上星期我去咗「Pentonla」食晚餐,真係一間唔錯嘅餐廳!🍽️ 餐廳環境舒適又富有現代感,裝潢簡潔又時尚,營造出一種時尚又輕鬆嘅氛圍。餐廳嘅氣氛非常放鬆,適合與家人或朋友一同享受美食。🍷🍕我叫咗佢哋嘅二人套餐,真係超值又豐盛!首先係廚師精選嘅餐湯,味道鮮美,帶有濃郁嘅湯汁,令人胃口大開!🥣前菜方面,我試咗佢哋嘅「白鯷魚茄子蓉多士」同「意大利風乾火腿拼盤」。白鯷魚茄子蓉多士有著酥脆的多士配上鮮嫩的白鯷魚和茄子蓉,味道層次豐富,非常美味!而意大利風乾火腿拼盤則包括了24個月巴馬火腿、莎樂美腸、寇帕火腿和新鮮水果,每一款都有獨特的風味,令人回味無窮!🍞🍖🍅🍇主菜方面,我揀咗「手工意式闊麵配煙肉蕃茄醬」同「新鮮波士頓龍蝦意粉」。手工意式闊麵配煙肉蕃茄醬有著彈牙的闊麵配上濃郁的煙肉蕃茄醬,味道鮮美,讓人食指大動!而新鮮波士頓龍蝦意粉則以新鮮的波士頓龍蝦為主角,配上羅勒、車厘茄和手工意粉,每一口都充滿了鮮甜的龍蝦味,絕對是海鮮愛好者的最愛!🍝🦞🍃🍅另外,我仲加咗「脆炸魷魚圈配他他醬」同「新鮮青口配煙肉」。脆炸魷魚圈外脆內嫩,配上香濃的他他醬,非常開胃。而新鮮青口配煙肉則是鮮嫩的青口與煙肉的絕妙組合

另外,我仲加咗「脆炸魷魚圈配他他醬」同「新鮮青口配煙肉」。脆炸魷魚圈外脆內嫩,配上香濃的他他醬,非常開胃。而新鮮青口配煙肉則是鮮嫩的青口與煙肉的絕妙組合,口感豐富,令人回味無窮!🦑🐚

最後,甜品方面,我試咗佢哋嘅「提拉米蘇」,真係一個完美嘅結尾!提拉米蘇濕潤香濃,每一口都帶有濃郁的咖啡和香甜的奶油味,令人陶醉在這次的「Pentonla」之旅中。

整體而言,「Pentonla」不僅提供了美味的意大利美食,還創造了一個放鬆和時尚的用餐環境。他們的服務態度友善周到,讓我在這裡度過了一個愉快且美味的晚餐體驗。如果你想嚐到意大利美食,「Pentonla」絕對是一個值得一試的地方!🇮🇹🍝🍷😋