2024-03-12
聽講中環附近新開了一間罕見兩餸飯,放工經過就買嚟試下啦,門口招牌好光亮,廚房環境都乾淨整潔,仲有好多唔同嘅餸可以選擇,有菜,有肉,有海鮮,都好新鮮,另外亦都見到一盒盒海鮮, 有蝦,炒蜆,蟶子,加餸一流 😚另外仲發現原來佢呢度有早餐,午餐都有唔同嘅選擇,晚市5點後加$5可配樽仔飲品或任何飲品,打工仔必備 咕嚕肉拼雞翼飯我哋揀咗咕嚕肉和孜然味雞翼,咕嚕肉新鮮,多肉小骨,配料有洋蔥,青椒紅椒等,咕嚕肉汁包住每一粒咕嚕肉好均勻,酸甜度適中,孜然味雞翼好惹味,成個表皮都鋪滿曬孜然味,辣辣地,好正,店員好好見我哋嗌咁多肉,醒幾條菜我哋食 🤭檸檬雞拼糖醋骨檸檬雞炸得外脆內軟,乾身冇油,檸檬汁甜酸適中,好味又開胃,糖醋骨煮到好軟熟,中間有軟骨,糖醋汁濃度剛好包住豬肉,好入味 😋豉椒炒蟶子另外我哋嗌咗盒海鮮炒蟶子加餸,蟶子多到成個盒滿曬,蟶子大大隻,肥嘟嘟好厚肉,火喉啱啱好,隻隻都好軟熟,洗得又乾淨冇沙 🤩樽仔無糖蜂蜜鮮檸檬水 & 樽仔無糖羅漢果茶他們有自家製樽仔系列,我們選了蜂蜜檸檬水和羅漢果茶,他們自家製樽仔選用了沒有用糖和無添加防腐劑嚟做的,因為本身蜂蜜和羅漢果已經有甜味,好潤喉,清涼和健康
咕嚕肉拼雞翼飯
檸檬雞拼糖醋骨