2022-08-05 47 浏览
土瓜灣啟岸絕對係近期打卡熱點📸啟岸巷子掛滿咗日式燈籠🏮好似去咗日本咁🇯🇵而且仲有好多日式餐廳同cafe😍今次我就去咗其中一間-Kaku🤩餐廳主打西日Fusion精緻料理😍選用日本當造食材🎌喺不同季節亦會特別加入時令亞洲元素,再配以西式嘅烹調風格🤩令大家可以試到唔同嘅Fusion菜🥳🐮和牛他他配生鵪鶉蛋採用最新鮮嘅和牛肉🐮混合咗唔同嘅香料調味,非常鮮味😋上面再鋪上一層魚子醬,再加埋生鵪鶉蛋🐣賣相精緻🤩另外會跟埋脆米,可以先就咁食和牛同魚子醬,之後可以撈埋鵪鶉蛋再食,最後就連埋脆米一齊食🥳三種不同滋味😋🐷慢煮壽喜燒䐁腩肉以壽喜燒烹調嘅豚腩肉🐷好入味,肉質嫩滑肥美😛側邊仲有日本米🍚淋上壽喜燒汁一齊食好好味😝餐廳設有dinner set,一個價錢就可以揀餐牌上嘅前菜、主菜同甜品各一款🤩我就叫咗dinner set😛會有埋餐湯同麵包🍞甜品就揀咗朱古力蛋糕🍫另外仲叫咗杯白蘭地梅酒🥃一邊食Fusion菜一邊品嚐就啱晒😎

🐮和牛他他配生鵪鶉蛋

🐷慢煮壽喜燒䐁腩肉