2022-01-27
今日約咗朋友同佢補足生日🎂因為而家冇晚市堂食,我呢個朋友又好鍾意食點心🥧就約咗佢嚟觀塘呢間新開嘅點心餐廳~佢有唔同款式嘅點心,茶位只需要$8一位一籠大滿足$58因為新開張有優惠,一大籠有六款唔同嘅點心,好特別~有酸菜魚鳳眼餃,蟹粉菠菜香蝦餃,松露野菌晶瑩餃,豌豆桃子等等~酸菜魚鳳眼餃幾特別,中間嘅酸菜魚酸酸地,少少辣脆脆富貴紅米腸粉$42粉紅色嘅外表,中間配有脆卜卜嘅油炸鬼,食落外軟內脆,幾特別嘅口感,配埋佢特有嘅醬汁,甜酸醬,豉油同埋芝麻醬,幾好味😋馬拉小籠包四隻$36同普通嘅小籠包唔同,佢係啡色外皮,一咬入面有好多肉汁爆曬出嚟,好Juicy,有鹹鹹地又甜甜地嘅感覺,皮薄餡多,好正!鳳爪拼金錢肚$36一籠有好多鳳爪同金錢肚,金錢肚食落煙煙韌韌,幾有咬口,鳳爪整得好香拉絲菠蘿包$36好特別嘅菠蘿包,外皮幾脆,而且幾香甜,內餡係拉絲芝士,成個配搭都好豐富,好味😋
一籠大滿足$58
脆脆富貴紅米腸粉$42