係FOODCOURT入面有間中式點心店,見到佢地啲點心好非一般!勁CUTE吖~今次就揀左點心拼盤同籠仔蒸飯試下,估唔到都幾高質嫁!🌟點心拼盤配汽水/熱茗茶 $68點心拼盤單係擺盤都已經好精緻,木盤上每一格都放有一款點心,包括黑金流沙包、原隻鮑魚燒賣、小小香脆楊梅球、黑松露野菌蒸餃同黑金鮮蝦餃共五款!黑金流沙包口感軟熟,輕輕咬開蒸包,啲奶皇流心就湧出黎咁!鮑魚燒賣上放有原隻鮑魚,好矜貴既感覺~黑松露野菌蒸餃既~黑松露味道好突出,配搭野菌味道好香;圓碌碌既炸楊梅球裏面原來係奶皇流心,糯米外皮上加左脆米,口感卜卜脆,加埋柔滑既奶皇流心內餡好有層次!黑色外皮既鮮蝦餃一樣好鮮味呢~🌟籠仔蒸飯(蒜汁蒸香蝦飯) $68用荷葉包住蒜、蝦、金菇同白飯一齊去蒸,令啲飯有陣陣既荷葉香味之餘,蝦既鮮味、蒜香完全可以鎖係個飯入面,所以連啲飯都好鮮甜~加埋甜鼓油落去帶起啲鮮味,完全無得輸~~

🌟點心拼盤配汽水/熱茗茶 $68

🌟籠仔蒸飯(蒜汁蒸香蝦飯) $68