2023-01-08
精緻高質泰國菜新發現~~~星期六過嚟奧海城行街,之後順道去附近食晚餐。自從利奧坊一帶有好多新樓盤之後,佢哋下面嘅商場亦都進駐咗好多新餐廳,而呢一間裝修非常別緻嘅🇹🇭泰國菜就係我bookmark咗想去嘅其中一間。~~~🦀蟹肉炒飯 $138🐖依善辣肉碎生茶包(豬肉)$1 08🥭芒果糯米飯 $78🍍柚子菠蘿梳打38~~~蟹肉炒飯啖啖都係滿滿嘅蟹肉,而且帶非常濃嘅蛋香,加上3片清新🥒青瓜,同佢哋自家製嘅香辣魚露汁,看似平平無奇的一碟炒飯,其實一食就令人停不下來。~~~佢哋有兩款生菜包一款係泰北風格,一種就係經典嘅依善口味,我哋就食咗後者。辣肉碎中間混合左唔同嘅豬內臟,例如有豬膶豬腸同埋豬耳等等,令到整個肉碎更富層次,而搭配嘅蔬菜亦多元化,有生菜有沙律菜亦有羽衣甘藍,九層塔等等,非常有特色。怕辣的話,配上一杯清甜解膩嘅柚子菠蘿梳打就最適合不過🍹。~~~佢哋嘅芒果糯米飯造型亦非常吸睛,玫瑰花造型表面再灑上少許玫瑰花瓣,打卡一流,味道亦冇失禮,甜度恰到好處。~~~Restoran SAYA (大角咀)大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G701號舖
🦀蟹肉炒飯 $138
🐖依善辣肉碎生茶包(豬肉)$1 08
🥭芒果糯米飯 $78
🍍柚子菠蘿梳打38
~~~
Restoran SAYA (大角咀)
大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G701號舖