OOULI

2024-02-19 51 浏览
韩式fine dining我真系未食过🙈今日多得朋友带我嚟试吓lunch fine dine,首先环境好靓,仲可以望到维园🥳虽然系lunch,但每一道菜都会讲解同埋都好精致🌸*4 course lunch set $538pp**Deul Kkae - Juk*韩国当造特色蔬菜、韩牛、新鲜蚬肉及自家大米烹调15小时以上的传统韩式粥。粥底绵滑浓郁,啖啖都系菜或者肉碎,非常足料食完之后亦都好暖胃。*Jili - Tang*海鲜清汤配烤釜山鲍鱼,高汤打起泡泡,面头加咗少少辣椒粉,鲍鱼弹牙,下面有萝卜超级清甜冇渣。*Jan Chi*澳洲和牛淋上肉汁再配上甘笋汁解腻。略嫌少少过熟,但系肉质依然保持唔靭有牛味。36小时慢煮济州黑毛猪五花,有萝卜同埋紫苏叶加埋辣酱一齐食,啱啱好平衡油腻感。如果就咁食黑毛猪就会食到猪油香味。*JinSu - Sung Chen*用压力煲煮成嘅釜山自家农田珍珠米饭将饭入面嘅甜味逼出,加5种时令特色伴菜非常开胃。最后饮埋48小时熬制嘅鲜甜鳗鱼汤非常满足。最后会有茶同埋韩式饼干做一个完美嘅句号。

*4 course lunch set $538pp*

*Deul Kkae - Juk*

*Jili - Tang*

*Jan Chi*

*JinSu - Sung Chen*

最后会有茶同埋韩式饼干做一个完美嘅句号。