2022-05-25
寧靜,舒服,俯視跑馬地夜景🏙細味精緻私房菜,別有一番滋味。 🍶酒香鴨舌 $98皮滑肉嫩,鴨舌淡淡花雕香,舌尖慢慢感受前菜嫩滑滋味。 🧊冰鎮咕嚕肉 $188招牌推薦!真冰+乾冰點綴,迷幻感覺倍添誘惑🥢炸粉均勻,皮薄酥脆。輕輕一口,外皮香脆即碎,觸發味蕾😍掛汁酸甜,加入菠蘿粒,提子,小番茄,非常豐富~🐟魚子雞蛋焗魚腸 $388加入薑絲,蒜頭等香料劈腥,驚艷之點,一定係外脆内軟🍳表面蛋漿焗到香脆,中間蛋漿配上元西,足料魚腸有口感,面頭魚子晶瑩剔透💖精心點綴更加高貴華麗。 🦀金錢炸蟹盒 $138/件薄脆麵包加入新鮮蟹肉絲,爽口馬蹄,清得嚟🤤更可凸顯蟹肉鮮甜。 🥛海鮮大良炒鮮奶 $438難見正宗順德味道!奶味夠香,加入蛋白倍添嫩滑,帶子,蝦仁🦐非常鮮嫩,臘肉加臘腸粒,鹹香有咬口,味蕾非常豐富😉功夫足,唔會好似之前食過其他店,炒到好油膩。🥬上湯杞子浸菜苗$138湯底清甜,菜苗鮮嫩,杞子明目養生。 🥢芝麻卷 $26/件卷到飽滿有光澤,金箔一揮更添氣派✨食落每層厚薄均匀,質地軟熟,芝麻味濃,軟糯煙韌。 菜式少見有特色,更能感受到每道菜心思🥰無論環境定服務,都令人滿意。
🍶酒香鴨舌 $98
皮滑肉嫩,鴨舌淡淡花雕香,舌尖慢慢感受前菜嫩滑滋味。
🧊冰鎮咕嚕肉 $188
🐟魚子雞蛋焗魚腸 $388
🦀金錢炸蟹盒 $138/件
🥛海鮮大良炒鮮奶 $438
🥬上湯杞子浸菜苗$138
湯底清甜,菜苗鮮嫩,杞子明目養生。
🥢芝麻卷 $26/件