2022-10-04 84 浏览
土瓜灣新開嘅KAKU坐落係啟岸商場,淨係商場個裝修已經日本風情畫咁,好似返咗家鄉咁🥹講番餐廳先,食物主打西式Fusion菜,擺盤好精緻好靚,啱晒打卡 📷 ,餐廳裝修打造到好優雅格調嘅感覺,座位同環境都會令你有好舒服嘅感覺😸🖤黑白配⚪️ 叫咗三個set lunch (每個set lunch都可以揀湯/沙律)同包埋甜品🍮,係每一道菜上盤嘅時候都會忍唔住話 :嘩,好靚呀🤣🤣食物水準質素亦都高,絕對係會encore回頭嘅餐廳👍🏻👍🏻👍🏻首先上碟嘅係麵包🥯,麵包配蒜蓉牛油🧈,麵包咬落去好鬆軟🖤黑白配⚪️三個頭盤都係揀咗沙律🥗 ,呢款沙律配上芝麻醬係開胃之作,食落去好清新美國Prime 安格斯西冷(200克)配香蒜汁 西川式炒椰菜 $268西冷🐮叫咗三成熟,薄切得黎煎得幾香,牛扒🥩嘅肉質都幾淋,再配埋個蒜蓉汁食落去個肉味都幾香日式明太子意粉🍝 $148大量嘅明太子令到個意粉醬好香濃,食落去好掛汁,仲配埋魷魚圈,所以成件事好creamy 😽日式味噌燒蟹肉配和風炒飯 $168呢款日式炒飯粒粒分明,裏面有蟹籽所以食落去好爽口,而且炒飯都好足料,蟹肉份量都好多所以食落去好香口😋

首先上碟嘅係麵包🥯,麵包配蒜蓉牛油🧈,麵包咬落去好鬆軟

日式明太子意粉🍝 $148

日式味噌燒蟹肉配和風炒飯 $168