2022-03-18
位於觀塘既人氣Cafe “Be Leaf”,係網上經常見到有人黎打卡,環境超靚,今日終於決定黎呢道chill返下Be leaf係地下街舖,採光度十足,店主非常花心思係裝修上面,有唔少打卡位門口既石仔路加上用乾花束成既拱門,兩旁種有不少唔同品種既植物,令人置身於小花園中最特別既必定係用樹枝整成既千秋,真係好似去左外國沙灘旅行咁呀食物方面我地點左🌸香煎魚柳番茄蒟蒻麵(生酮)🌸香煎澳洲殼飼牛(生酮)🌸蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配雲呢拿雪糕🌸Cappuccino🌸Strawberry Avocado Smoothie宜家多左唔少餐廳推出生酮餐或者低卡餐,而蒟蒻麵絕對係唔錯既選擇,非常低卡路里,而且口感爽彈,適合愛健康既女士們食而呢個香煎魚柳番茄蒟蒻麵,甜甜酸酸既番茄汁加上煎香既魚柳,味道好好香煎澳洲殼飼牛我地叫左五成熟,但最後有少少overcooked,但肉汁都算juicy,唔會太韌,而且唔點醬都好夠味道非常推介鐘意食甜品既朋友們黎食呢個蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配雲呢拿雪糕,蛋卷外層係燒到蕉香既脆糖,食落口第一下有少少好似火炙壽司既香味,配搭埋雲呢拿雪糕同埋肉桂蘋果,多層次既香味充滿口腔,係幸福既味道呀
食物方面我地點左
🌸香煎魚柳番茄蒟蒻麵(生酮)
🌸香煎澳洲殼飼牛(生酮)
🌸蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配雲呢拿雪糕
🌸Cappuccino
🌸Strawberry Avocado Smoothie
Strawberry Avocado Smoothie 士多啤梨好fresh,就黎到夏天,飲一杯冰凍既水果飲品就掂哂啦