2022-08-03
係九龍城食泰國菜或者cafe就食得多但要食西餐 可能未係第一選擇嘅城方有日係九龍城搵完朋友 興起想食西餐去左一間環境典雅 性價比高嘅西餐廳🍴法國藍帶雞配炸蕃薯條👉🏻藍帶雞炸得好酥脆 一切開就是係溶化流出嘅芝士好吸引 裹著鹹香火腿和流心芝士的雞胸肉肉汁豐富 好滿足嘅內脆外軟口感👉🏻椰菜花上撒了一種帶胡椒味嘅香料 食落偏乾身但好惹味👉🏻係所有嘅薯條類中 我最喜歡就係炸蕃薯條嘅粉生香 呢道配蕃薯條 為鹹香增加一點甜 真係錦上添花🍴燴牛肉醬千層麵👉🏻 Chaplin嘅千層麵係我食過最豐富燴牛肉醬嘅 一放上檯就聞到好香嘅蕃茄和牛肉香👉🏻千層麵每層都被肉醬包圍住 食落軟滑香濃👉🏻份量充足 適合2-3人分食🍴墨西哥雞槌👉🏻本身想叫水牛城雞翼 但店員介紹當日係準備墨西哥雞槌👉🏻脆炸雞槌食落一啲都唔dry 沾上他他醬已經足夠好食 係食肉獸會鍾意嘅開胃小菜🍴朱古力心太軟👉🏻中間層流心嘅朱古力心太軟 可可味香濃 甜度適中 👉🏻係最後食埋呢個甜點 就是完美的ending
但要食西餐 可能未係第一選擇嘅城方
有日係九龍城搵完朋友 興起想食西餐