2019-10-05
早前開party,朋友訂咗老樹嘅蛋糕 ,一試難忘,食到停唔到口。朋友話我知老樹嘅旗艦店喺佐敦,樓上仲有瓦雅座可以慢慢歎蛋糕 ,所以趁住自己就嚟生日,帶囡囡去朝聖,食蛋糕慶祝。舖面蛋糕櫃裝滿色彩繽紛嘅蛋糕,深深吸引著我們。我同囡囡揀咗椰子貓,紅粉緋緋同埋及蘋果樹 。椰子貓嘅賣相超級可愛,成個椰子殼咁,面頭仲有好多奶凍粒粒,外殼係朱古力 ,裏面有一層椰子奶凍。底層係慕絲同埋榴槤蓉 。鍾意食椰子同埋榴槤嘅朋友,一定唔可以錯過。蘋果樹都好得意,成個紅蘋果咁,面頭嘅慕絲帶點焦糖味,包著香甜嘅蘋果粒,底層仲係朱古力曲奇脆脆。至於紅粉菲菲,係香桃味mousse包裹著甜甜嘅蜜桃粒粒,底層係海綿蛋糕。我哋仲上咗去樓上坐,有好多大自然動物嘅圖案,仲有花牆,環境好舒服,打卡一流!