有時想靜靜地食好啲就會揀啲比較好嘅餐廳,去咗白沙灣酒店呢間日本料理。我哋坐喺窗邊吧枱,望出去仲望到過海,環境舒適。晚餐有幾個套餐,我哋揀咗「Set星」$1400/位。呢度嘅水同埋其他料理都用上日本白神山地水。飲落去唔知點解感覺特別清新😛▶️前菜3點🔺水雲(日本髮菜):食落有啲似蒟蒻粉嘅口感,少少酸酸地好食!🔺瑩光魷魚味噌醬:螢光魷魚係時令,林身,配上味噌醬唔錯~🔺合桃小女子:鍾意小女子味道甜甜地,配上合桃有脆脆嘅口感。▶️旬之刺身3點🔺令和蠔配上蒜香蕃茄汁:最鍾意食呢一款,好大隻,厚肉鮮甜🤤仲有海水味,配埋個醬汁更鮮味🔺深海池魚:肉質彈牙夠新鮮,厚切好有口感🔺牡丹蝦:夠大隻又鮮甜☺️▶️銀雪魚西京燒銀雪魚煎得剛剛好,肉質又唔錯,最鍾意佢嘅西京燒汁夠濃味▶️A4和牛壽喜燒🍲🥩配白飯🍚呢個和牛入口即溶,非常好食😋一邊配菜仲有豆腐、菜、菇等等▶️帶子鮮魚湯有一粒大大嘅帶子,湯清清地有少少魚味▶️甜品黑糖布甸🍮柚子雪芭🍧布甸上面有黑糖漿好香,柚子雪芭夠fresh

晚餐有幾個套餐,我哋揀咗「Set星」$1400/位。

▶️前菜3點

🔺瑩光魷魚味噌醬:螢光魷魚係時令,林身,配上味噌醬唔錯~

🔺合桃小女子:鍾意小女子味道甜甜地,配上合桃有脆脆嘅口感。

▶️旬之刺身3點

🔺深海池魚:肉質彈牙夠新鮮,厚切好有口感
🔺牡丹蝦:夠大隻又鮮甜☺️

▶️銀雪魚西京燒
銀雪魚煎得剛剛好,肉質又唔錯,最鍾意佢嘅西京燒汁夠濃味

▶️A4和牛壽喜燒🍲🥩配白飯🍚
呢個和牛入口即溶,非常好食😋一邊配菜仲有豆腐、菜、菇等等

▶️帶子鮮魚湯
有一粒大大嘅帶子,湯清清地有少少魚味

▶️甜品
黑糖布甸🍮柚子雪芭🍧
布甸上面有黑糖漿好香,柚子雪芭夠fresh