2021-11-23
𝒩𝑒𝓌! 觀塘裕民坊 • 精緻泰西Fusion菜🇹🇭「東羅泰館」呢間新店位於裕民坊YM²,裝修靚😍影相有泰式東羅風情~門口打卡位日夜影都好睇🌿店內卡位好舒服! 岀餐幾快! 服務不錯食物配搭比傳統泰菜更有新意同心思(泰x西Fusion)賣相同味道都唔錯,去開觀塘可以一試😍✧ 泰館肉眼牛爽彈丸船粉$98(圖3)嘅船粉我第一次見用”肉眼牛扒”😳juicy肉味濃又厚肉,牛丸(食落似振興濃汁牛丸😝信心保證🤣)用咗泰國直送新鮮手造嘅幼粉,湯底偏甜的,加啲魚露好好味👍🏻✧ 慢煮泰式紅咖哩鴨胸意大利麵$128有種紅咖哩炒意粉嘅feel🍝小辣,椰香味🥥仲有啲紅提子🍇食辣嘢有點甜提味👍🏻慢煮鴨胸幾嫩的✧ 脆炸豆腐配泰式柚子醬$48放耐咗不太脆了🥺不過柚子醬甜辣味幾開胃✧ 脆皮豬頸肉伴自家製芒果辣椒醬$78豬頸肉放耐咗都脆! 炸得比較乾身,幾鍾意個芒果醬🥭(終於唔係傳統嗰隻辣醬)✧ 泰式香葉鴨肉肉碎生菜包$88平時生菜包多數用豬肉,呢款鴨肉都唔會有膻味,仲有蝦片添😋呢款會比較辣阿🌶✧ 手作花香斑斕藍蝶豆花茶$48帶點薰衣草香嘅蝶豆花檸檬梳打💜💙顏色💯味道唔藥水的! 📍 東羅 泰館觀塘協和街33號裕民坊YM²
𝒩𝑒𝓌! 觀塘裕民坊 • 精緻泰西Fusion菜🇹🇭
✧ 脆皮豬頸肉伴自家製芒果辣椒醬$78
✧ 泰式香葉鴨肉肉碎生菜包$88
✧ 手作花香斑斕藍蝶豆花茶$48
帶點薰衣草香嘅蝶豆花檸檬梳打
💜💙顏色💯味道唔藥水的!
📍 東羅 泰館
觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓309號舖