2023-03-22 49 浏览
今日接老公放工🤪去咗佢公司附近嘅居酒屋🏮食飯呢間居酒屋裝修得好有日本風格,聽聞老闆仲會間唔中喺度盡顯歌喉,可惜我當日去冇緣見到🤪店員會介紹今日有咩新鮮嘅刺身同埋飛機魚╰☆刺身我叫咗呢四款試試☺️魴鮄魚|帆立貝|油甘魚|兵庫縣室津生蠔今日飛機魚係新鮮嘅魴鮄魚,顏色粉嫩,切得厚身,有口感,味道清甜,帆立貝厚肉清甜,油甘魚食落淡淡甘甜又滑嫩,而室津生蠔🦪蠔身飽滿,入口啖啖肉😍好肥美呀 ╰☆海老雲丹天婦羅 係佢哋嘅招牌菜,用咗紫蘇葉包住海膽同牡丹蝦一齊炸,炸得酥脆香口,脆薄外層鎖住鮮蝦嘅肉汁同香味,加上海膽嘅鮮甜味道,層次感非常豐富╰☆唐揚池魚BB 炸到好脆口,陣陣魚脂香氣,佐酒一流╰☆玉子燒明太子玉子燒口感滑嫩飽滿又多汁,濃濃嘅蛋香味,與微辛嘅明太子搭配,更提升玉子燒嘅口感╰☆和牛石頭飯和牛牛味濃厚,入口柔嫩,白飯索晒肉嘅鮮美更滋味,讓人欲罷不能╰☆炸柚子雪糕金黃酥脆嘅外皮配上酸甜柚子味嘅雪糕,加上外熱內凍嘅口感,十分邪惡😝╰☆綠茶汽水|櫻花汽水
今日接老公放工🤪去咗佢公司附近嘅居酒屋🏮食飯

店員會介紹今日有咩新鮮嘅刺身同埋飛機魚
╰☆刺身
我叫咗呢四款試試☺️

魴鮄魚|帆立貝|油甘魚|兵庫縣室津生蠔

╰☆海老雲丹天婦羅

╰☆唐揚池魚BB
炸到好脆口,陣陣魚脂香氣,佐酒一流

╰☆玉子燒明太子

╰☆和牛石頭飯