2023-05-12 39 浏览
今日我想同大家分享我最近試過的四款美食。首先,就係北海道長腳蟹(凍吃)。我食過好多蟹,但係呢隻係真係令我驚艷!個蟹腳好長好肥美,而且好新鮮,啲肉好甜好鮮美。真係一試難忘!第二款就係冰鎮咕嚕肉啦。個肉好嫩好滑,配上啲醬汁真係啱晒味蕾!酸酸甜甜醬汁加上香脆嘅口感10分開胃,咕嚕肉係好多人嘅心水選擇,但係呢間餐廳嘅咕嚕肉真係出色!第三款就係肘子燉翅啦。個湯汁好濃郁,啲肉又滑又嫩。而啲翅都煮得好爛好入味,真係唔會令人失望。我食完個碗肚都好滿足!最後一款就係象拔蚌刺身啦。啲象拔蚌好新鮮,好爽口,而且配上啲青芥末同啲醬汁更加提升咗佢嘅風味。如果你係一個生魚片愛好者,一定要嚟一試呢款刺身!總括嚟講,呢四款菜式真係好出色,每一款都有佢嘅獨特風味同美味程度。如果你想食好嘢,一定要嚟試試呢啲菜式啦!