上星期就食咗健康印度西餐,今晚再嚟同一間餐廳食多次,不過食返正宗印度菜。咦!無嚟一個星期已經改咗Menu喎,索性二合為一,點乜都得。餐前嘅胡椒餅,兩種醬汁各自各精彩。【Butter Chicken】食返款傳統印度菜之一嘅「牛油雞」,滿滿嘅印度香味味,牛油味反而就唔重,雞肉份量都幾多吓,配埋Naan食好正!【Truffle Naan & Garlic Naan】麵粉控嘅我,又食我最期待係烤餅喇!對我嚟講佢先係主角,哈哈!今次點咗黑松露同蒜味兩款,都十分之好食,黑松露味道十分濃郁,完全唔會慳料,而蒜味嗰款再加咗芫茜,又幾夾喎!【Mix Grilled】呢道菜就有少少fusion,印度風嘅烤肉再加西式嘅薯條。有烤牛肉、烤雞同烤免治羊肉。比較少喺印度菜食牛肉,呢件係牛𦟌嚟,肉味算幾濃又唔韌,配埋少少香料烤又幾惹味喎!烤雞同烤免治羊肉係一貫印度菜嘅味道,略嫌烤得有少少乾,不過整體嚟講都好好食!唔講吓呢間餐廳嘅侍應真係好好,反應又快,見我哋食完牛油雞後又即係主動幫我哋換碟食下一道菜,好細心!餐廳環境亦好乾淨舒服,好滿足嘅一餐晚餐!

【Butter Chicken】

【Truffle Naan & Garlic Naan】