2022-07-29
期待已久,老闆請食飯,有機會黎試試老牌高質既潮洲菜!!❤️菊花石榴雞 潮洲頂級手工菜,蛋白皮包住雞脾肉料+冬菇等等既餡料,充滿肉汁,精緻高質🧡普寧炸豆腐 豆腐表層非常酥脆,入面好嫩滑,點少少鹽水已經好香好好味💛傳統豬腳凍 每件都精瑩通透好Q彈,入口即化咁,一d 都唔覺得肥膩!!💚燉湯 非常足料既是日例湯,有雞肉 瘦肉 木耳 蘿等等材味,清甜滋潤,好正!!💙欖菜肉碎炒米粉 米粉炒得乾身又唔油,欖菜肉碎調味恰到好處,又香又惹味💜黃金炸油粿 即係潮式炸油角,黃金色三角型既油角仔,入面有花生粒粒同白芝麻,個餡甜甜地好有過年小食既感覺每道菜都好精緻,食得好飽好滿足!而且餐前餐後都會有潮洲功夫茶清清味蕾,茶香回甘,畫上完美句號之後,就係期待下次再黎🤤