2024-02-09
麗新以前係死場,自從開咗壽司郎之後就起死回生,連帶二樓都旺埋,入左貓Café,連帶附近都開左一間寵物友善餐廳,主打日台式精緻料理,就係今次要介紹嘅梓沐村。餐廳有唔同套餐揀,今次就揀2個主食+1個冷盤+一碗飯,同埋3個主食+一碗飯,套餐仲包湯品同飲品。- 溏心蛋+比目魚西京燒+古早味炕肉+日本醬油蛋拌飯溏心蛋好入味,好溏心!古早味炕肉都燜得好腍,近乎入口即溶。至於比目魚入口嫩滑,仲附上蛋黃醬可以蘸,留意比目魚製作需時,要等耐D先有得食。最難得有醬油蛋拌飯,標榜用日本無菌蛋,食得放心!鹽酥雞+忌廉蟹肉餅+醬燒黑豚肉+日本醬油蛋拌飯鹽酥雞有好多件,炸得皮脆肉嫩,蟹肉餅都係預期中嘅味道,而黑豚肉亦有好香肉味,呢幾樣都唔錯!飲品有免費冷泡茶,我地揀左加錢特飲,我要左熱茉香幻白,好香奶味!而朋友叫凍輕芝士岩鹽奶蓋綠茶再加紅豆,個奶蓋都好幼滑。整體覺得質素唔錯,仲見到幾多人帶狗一齊食添!
- 溏心蛋+比目魚西京燒+古早味炕肉+日本醬油蛋拌飯
鹽酥雞+忌廉蟹肉餅+醬燒黑豚肉+日本醬油蛋拌飯
整體覺得質素唔錯,仲見到幾多人帶狗一齊食添!