2023-07-03
滝雲☁今日同老闆見客,經過尖沙咀,試咗尼一間日本餐廳既午市商務二人前,逢星期一至五12點至到4點都供應架!🫶🏻一個午市套餐,就已經包左Starter 、茶碗蒸、五款時令刺身、兩個和食同埋兩個迷你丼飯或者烏冬,份量啱啱好,唔多唔少!🍣五款時令刺身分別係金雕、油甘魚、鯖魚、牡丹蝦、帶子,都幾新鮮,特別推介牡丹蝦同埋帶子!💓💓套餐入面包咗兩個和食,總共有六個選擇揀兩個,我哋就揀咗汁燒牛小排🐮同埋赤味噌燒黑豚腩🐷,兩款肉類都醃得幾入味,肉質唔會太靭,水準唔錯!✅除咗和食之外,每一個套餐仲包咗兩個迷你丼飯或者烏冬,咁我當然就唔會錯過可以食魚生嘅機會啦!我就揀咗碎粒海鮮丼,魚生非常之新鮮,而且魚生嘅份量都幾多,每一啖飯都可以搭配魚生架!🍣另外我老闆就揀咗蒲燒鰻魚丼,鰻魚都幾大塊厚肉,正呀!🐟甜品方面,就有廚師自己整既咖啡Mousse,甜味適中,值得一戰!☕🍬