2017-06-07
好耐都無打邊爐啦!因男友係尖沙咀返工,所以鎖定尖沙咀區,上OpenRice search,呢間係頭三甲,裝修又幾靚,所以就book左今晚8點半!坐低就揀左呢個套餐,因太肚餓,唔想再睇menu!店員即送上醬料,成 10款以上!最特別既係有花生醬同花生碎!好香!上菜速度極之快速!第一道係小食拼盤(豬頸肉、雞翼、黑松露醬蝦肉油條)。當中既豬頸肉相當好味,係食過咁多間豬頸肉中最好食既一間!因佢好似乾身既日本叉燒咁!但完全唔油,仲好爽好香!之後黎左湯底—四國豐味。其中肉骨茶好岩女仔,好補身,因當中有藥材!當初以為同啲火鍋配料唔夾,點知食落又幾好味,特別係最後用黎煮烏冬,啲味入曬啲烏冬度,一流!因海蝦賣曬,店員就換左大蜆俾我地,但都肉質鮮甜!安格斯牛頸脊肉好嫩,一啲都唔油膩,真係會一塊食完又接一塊!而日本黑毛豬腩肉以為會好肥,但又唔會wo!又唔鞋!每款餃子各兩隻。當中有蝦餃、菠菜皮韮菜餃、洋蔥豬肉蛋餃。我覺得蝦餃既蝦好彈牙,最好味。而男友就鐘意韮菜餃多啲。仲有個造形好可愛既黑熊,口感彈牙!食完真係飽到上心口!
坐低就揀左呢個套餐,因太肚餓,唔想再睇menu!
上菜速度極之快速!
之後黎左湯底—四國豐味。
因海蝦賣曬,店員就換左大蜆俾我地,但都肉質鮮甜!
仲有個造形好可愛既黑熊,口感彈牙!
食完真係飽到上心口!