2021-06-30
之前👫食過一次,今次帶娘親嚟食。迎合娘親口味,選擇偏向保守,好彩一樣好味道😋。🍴Lamb Rogan Josh $128帶有陣陣番茄香但酸味唔明顯。芫茜味好重,仲有少少辣味。但由於辣味主要來自Kashmiri chillies,味道溫和易入口。羊肉羶味唔重,口感頗嫩滑。🍴Zaatar Naan $38Zaatar係一款中東spice blend。可以食到好重嘅thyme同芝麻味道。加入橄欖油提升咗香氣。Zaatar味道雖然好濃郁,但配合同樣濃味嘅lamb rogan josh亦別有風味。🍴Hummus $56鷹嘴豆蓉香滑而且味道溫和。面頭加入少少芫茜、Kashmiri chillies、橄欖油,味道上多咗少少點綴。Hummus本身會送埋pita bread。Pita bread好鬆軟。🍴Moroccan Cigars $78春卷皮包住芝士同中東香料。雖然有鹹味嘅乳酪醬,但我覺得點papadam嘅羅望子醬更好味😋。🍋Lemon Sorbet $78酸甜清新嘅檸檬雪葩加埋whipped cream嘅奶味又幾夾。雖然有whipped cream,但感覺冇想像中咁膩,整體好refreshing
🍴Lamb Rogan Josh $128
🍴Zaatar Naan $38
🍴Hummus $56
🍴Moroccan Cigars $78
🍋Lemon Sorbet $78
酸甜清新嘅檸檬雪葩加埋whipped cream嘅奶味又幾夾。雖然有whipped cream,但感覺冇想像中咁膩,整體好refreshing。