2022-02-01
去觀塘行街後醫肚,見到原來塚田有lunch set,仲有自助bar花茶/ 沙律(仲有蛋糕仔!)外面自助bar的飲品選擇好多,有花茶、果茶、啱曬鐘意飲嘢嘅我,同真係好適合同frd食飯慢慢傾計都唔怕口渴~而且每款果茶入面都真材實料好多水果、特別推介甘荀蘋果美人茶,是超清甜重蘋果味中帶點甘荀香。他們的沙律菜雖然是任食,但水準都好,生菜和蘿蔔甜香爽口,好fresh豚肉味噌湯御膳—係抵食之選,$98 就食到好滿足,而且有得任食任飲~冷盤的硬身豆腐滑香,酸酸的味道好開胃。鍋內勁多菜、白蘿蔔、蘿蔔、豆卜、洋蔥、金菇、牛蒡,全部好入味好香味噌,味道不會好鹹,還有彈口蒟蒻,感覺好健康這個炸池魚也是重點之一,超好食!炸得剛剛好之餘好多魚肉,香口得來炸粉薄,脆得好有層次感,好想encore😋銀鱈魚西京燒御膳—銀鱈魚texture香滑,煮得入味,廚師超有心思。而且他們的麵豉湯都勁多菜,超健康食飽後一定要出去攞tiramisu cake,是必食!軟香甜得來甜度剛好,仲好香咖啡朱古力味😋😋😋下次來觀塘再食😍
豚肉味噌湯御膳
豚肉味噌湯御膳—