2019-09-23 1109 浏览
之前我哋食過無限極廣場另一間既中茶放題,今次我哋又試埋另一家,睇吓佢嘅質素如何~~~~呢間呢就主打京菜 限兩小時任食 根據你揀咗邊個套餐 每位會分別先送:蟲草花花膠燉雞湯+加拿大龍蝦半隻($268)蟲草花花膠燉雞湯+巨型大虎蝦 ($228)龍蝦揀咗乾燒汁同蒜蓉蒸煮、兩個都好好味一個酸酸甜甜一個就蒜味十足 龍蝦肉彈牙鮮味 正~ 另外乾燒蝦揀左用豉油皇煎 好惹味 !而且蝦肉又係好彈牙 花膠燉雞湯好甜好足料 享用完,我哋自己出去睇下有咩野可以食住食先啦~佢地將涼菜同埋飲品都放喺一個自助區~好似平時我哋食自助餐咁樣自己去拎 最標準嘅五香牛肉、手拍青瓜、四喜烤夫素鵝、醉蝦都有~ 青瓜好開胃 加埋 牛肉好香 試完涼菜 就梗係試埋第二賣點 自助片皮鴨 酒樓已預備晒材料 自己攞齊野 包完就可以食喇~~~ 最可惜係唔係即整 但以呢個價錢黎講 已經收貨就可以寫點心字既其他items , 我地先點左幾個小菜 東坡肉 肥瘦適中 肉炆得入味 肥肉香口 老爸讚不絕口~話梅骨 醬汁酸酸甜甜 加埋排骨香口 食到停唔到 糟溜魚片 魚片香滑 充滿酒香味 送飯確實一流 再叫多一個菜消消滯~上海翡翠苗 清清地 唔錯唔錯跟住

呢間呢就主打京菜 限兩小時任食

根據你揀咗邊個套餐 每位會分別先送:

蟲草花花膠燉雞湯+加拿大龍蝦半隻($268)
蟲草花花膠燉雞湯+巨型大虎蝦 ($228)

另外乾燒蝦揀左用豉油皇煎 好惹味 !而且蝦肉又係好彈牙

花膠燉雞湯好甜好足料

享用完,我哋自己出去睇下有咩野可以食住食先啦~

最可惜係唔係即整 但以呢個價錢黎講 已經收貨

就可以寫點心字既其他
items , 我地先點左幾個小菜

東坡肉 肥瘦適中 肉炆得入味 肥肉香口 老爸讚不絕口~

話梅骨 醬汁酸酸甜甜 加埋排骨香口 食到停唔到

糟溜魚片 魚片香滑 充滿酒香味 送飯確實一流

再叫多一個菜消消滯~
上海翡翠苗 清清地 唔錯唔錯

跟住主菜 我地無叫大份粉麵 只係出去自己diy 左個麻醬雞絲冷麵 因為唔想太油 呢個幾清新👍🏻

之後再叫埋湯羹 雪菜鮮魚羹 呢個好好飲 感覺好似清湯版酸菜魚 啱晒鐘意清淡既朋友~

重頭戲黎別!女士最愛既甜品時間!
每次食完京菜 最期待就係嗰碗
酒釀丸子

好香呀 但食到兩碗咋.....

反而屋企人好鐘意 薑茶湯丸 薑味濃加埋丸子好好味
最尾當然唔少得高力豆沙啦 外皮炸到酥軟 加埋紅豆餡 正!