SAVVY

2024-03-11 81 浏览
门口黑色玻璃装修非常型格🖤💙大屏幕加吧枱好有气派,感觉高级🫶🏻环境💯餐厅主打亚洲美馔,一份餐单游走几个东南亚国家。今次拣咗一个比较多素食嘅餐单~➰SAVVY 特色分享餐单 (二人用)$798🖤新蟹肉饼 (两件)、中式素肉饺子(四件)餐前小食有两款,蟹肉饼口感同味道都非常似真蟹肉,外层金黄酥脆,蘸上甜辣酱更美味💙SAVVY 特色杂菜汤杂菜汤营养丰富,有椰菜、红菜头、洋葱等等,汤底带酸甜蕃茄味🖤北印度咖喱素菜拼盘配烤饼及印度饭拼盘一上就觉得好靓😳月亮设计好有心思,有Masala、Cottage Cheese 咖喱、小扁豆、鹰嘴豆咖喱、印度薄饼、印度炒饭同Naan。咁多款入面我就最钟意Masala,味道香辣惹味,而且加左印度香料,风味十足💙香煎挪威三文鱼三文鱼外层微脆,肉质细致嫩滑,鱼油丰富,调味较轻柔🖤芝士汁焗大啡菇芝士焗至半溶,大啡菇🍄‍🟫水份好足,切开非常juicy💙蒜蓉炒菜心中式炒菜心🥬,表面洒上炸蒜,味道鲜甜最特别就系佢哋嘅甜品车,有7款可以拣,店员会主动推到客人面前俾客人自己拣,超好服务😍🖤荔枝覆盆子蛋糕见佢外型红卜卜好似一串荔枝,好吸睛🤩红丝绒质感外层,入面包住荔枝同红莓mou

➰SAVVY 特色分享餐单 (二人用)$798

🖤新蟹肉饼 (两件)、中式素肉饺子(四件)

💙SAVVY 特色杂菜汤
杂菜汤营养丰富,有椰菜、红菜头、洋葱等等,汤底带酸甜蕃茄味

SAVVY特色杂菜汤

🖤北印度咖喱素菜拼盘配烤饼及印度饭

北印度咖喱素菜拼盘配烤饼及印度饭

💙香煎挪威三文鱼
三文鱼外层微脆,肉质细致嫩滑,鱼油丰富,调味较轻柔

香煎挪威三文鱼

🖤芝士汁焗大啡菇
芝士焗至半溶,大啡菇🍄‍🟫水份好足,切开非常juicy

芝士汁焗大啡菇

💙蒜蓉炒菜心
中式炒菜心🥬,表面洒上炸蒜,味道鲜甜

蒜蓉炒菜心

🖤荔枝覆盆子蛋糕
见佢外型红卜卜好似一串荔枝,好吸睛🤩红丝绒质感外层,入面包住荔枝同红莓mousse,酸甜开胃

💙柠檬蛋糕
还原咗一个柠檬出嚟,啫喱外层下有一层白朱古力,然后再下一层就系柠檬mousse,中间包住果肉味道偏酸,柠檬味清新开胃

🖤Cocovvy $108
泰式风味,酒味唔重,椰青水味较浓,味道清爽

Cocovvy

💙Yuzuvvy $108
加入橙汁同柚子蜜糖,果香味非常重

Yuzuvvy

平均每人都系400几,呢个位置黎讲完全唔贵,环境好吸引,而且店员服务态度好好
SAVVY特色杂菜汤
北印度咖喱素菜拼盘配烤饼及印度饭