2022-07-21
📌 食美軒📍 旺角 Mong Kok🔍 環境環境舒適, 空間感好大✨ 位置寬鬆, 適合同朋友黎聚餐💖 之前黎過食火鍋🍲 質素好好, 今次黎食點心果然無失望🤩 都係好好食😋🔍 服務服務員態度好好👍🏻 -(👑爲推薦) ▪️ (👑 爲推薦) ▪️原隻鮑魚燒賣 $58 👑▫️帶子菜苗餃 $42▪️松香小籠包 $38 👑▫️鮮味帶子腸粉 $48▪️ 野生三文魚芝士撻 $48 👑▫️脆脆流沙煎堆仔 $38▪️香滑椰汁糕 $36-❥ ❥ 原隻鮑魚燒賣雖然得兩粒燒賣, 但係每一粒份量十足🤩上面嘅鮑魚汁好濃 再配埋下面嘅豬肉燒賣✨一啖兩個種口感好正❥ ❥ 帶子菜苗餃帶子大粒!!🤓 味道正常❥ ❥ 松香小籠包呢個有驚喜 小籠包入邊裝滿湯汁😍一咬落去真係即刻爆汁 有黑松露嘅香味同埋鮮肉味!!!入面嘅豬肉餡都食得出有黑松露🖤而且小籠包皮都好薄整體來講係一款唔錯嘅點心❣️❥ ❥ 鮮味帶子腸粉略嫌腸粉皮厚咗少少🙈 ❥ ❥ 野生三文魚芝士撻呢個齋睇個造型已經覺得好得意🤩芝士撻入面嘅餡非常之濃郁 每啖都有芝士香味 不過三文魚味就唔係好出🙈呢款比較膩同重口味 食一個就夠~🤍❥ ❥ 脆脆流沙煎堆仔外皮炸得非常之脆🥰雖然影相影咗一陣都kee
📌 食美軒
📍 旺角 Mong Kok
🔍 環境
🔍 服務
服務員態度好好👍🏻
(👑爲推薦)
▪️ (👑 爲推薦)
▪️原隻鮑魚燒賣 $58 👑
帶子大粒!!🤓 味道正常
❥ ❥ 松香小籠包
呢個有驚喜 小籠包入邊裝滿湯汁😍
一咬落去真係即刻爆汁
有黑松露嘅香味同埋鮮肉味!!!
入面嘅豬肉餡都食得出有黑松露🖤
呢款比較膩同重口味 食一個就夠~🤍
❥ ❥ 脆脆流沙煎堆仔
外皮炸得非常之脆🥰
雖然影相影咗一陣都keep住好脆♥️
同埋表皮有啲砂糖 所以甜甜地 配埋入面嘅流心奶黃 係一個唔錯嘅甜品!😍
▫️味道:8.5/10
▪️賣相:9/10 ✨
▫️環境:9/10
▪️價錢:9/10
▫️服務:9/10
▪️Overall:8.5/10
🔍#CY旺角美食 #CY點心 #CY中菜
🔗 #食美軒 #旺角美食 #mkfood #mk #mongkok #旺角點心 #點心 #香港點心 #茶樓 #香港茶樓