2018-01-15 183 浏览
其實最近佐敦嘅呢棟大廈,已經成為我開飯的地方,大家想食放題邊爐,自然搵到呢度,而今次我就試下呢間新開嘅火鍋店︳今次我叫咗個佢地自家製的香辣鍋同埋法式牛肉濃鍋,淨係見到個湯底都覺得幾足料,不過兩個鍋都加入咗好多大蔥,法式嗰個我都仲諗得諗,但係連香辣鍋都落,我諗係佢想用大蔥嚟調一調個味。每個惠顧嘅客人都有一杯Welcome drinks,雖然好飲就講唔上,但係賣相算係幾好,而且有得飲好過無得飲咁囉。咁啱我嗰日係有聖誕主題,所以有西班牙海鮮炒飯,同埋火腿,我自己覺得唔差嘅,係啲飯淋咗啲同埋啲火腿普通咗啲HEA咗啲咁,但so far都入到口講下比較多人鍾意嘅牛肉,其實排得靚,雖然雪花唔算多,不過入口一啲雪味都無,而且切得薄又容易熟,勁容易俾我呢班fd食鬼哂,我地叫都叫咗幾轉,好在嘅係呢度啲侍應又無話拖你唔拎俾你住,勁快就送啲re-order嘅野過嚟。我有個朋友幾鍾意食啲齋野,我覺得佢地預個份量都幾好,係出面拎嗰啲全部都係4人份量,而且全部都解哂凍,唔會見到有啲冰呀嗰啲出現,口感算唔錯,而且個炸響鈴都幾脆,雖然炸得唔算鬆脆,但總算無油益味。我想話其實打邊爐最重要係個鍋,我覺得呢度都幾重視個鍋底,

我想話其實打邊爐最重要係個鍋,我覺得呢度都幾重視個鍋底,所以佢成日都想我地填意見表feedback,而且佢地嘅服務又真係幾好。我地四個人加埋都係8百幾蚊,每人二百頭,臨近聖誕出嚟食,呢個價錢算係相當優惠。
2017-12-20