2021-12-05 38 浏览
星期六同老友在觀塘閒逛,見到#哥哥添飯•妹妹泡茶,個名又幾得意,望下餐牌,原來係食台灣菜,款式種類多又幾特別,於是入內進食Lu😙。🦪養生花雕鮑魚醉盤(是每逢星期2,4,6的限定)時菜:肉燥青菜。每份套餐都配有三款前菜,有牛蒡、椒鹽爆溪蝦同苦瓜漬物,還有生果,很豐富呀。併盤有上下兩層,上層是醉鮑魚、蛋跟蝦🦐,鮑魚彈牙,蝦很爽口,下層醉雞的肉質嫩滑,同樣入晒味很重花雕酒味。🐟破布子煎封比目魚配蟹肉波菜圈,皮煎得脆口,肉質嫩滑的好juicy! 超喜歡😘。時菜:燙青菜。🍲麻辣紅燒牛肉麵配滷肉青菜,厚身牛肉有3大塊,仲有2大件筋,炆得入晒味又夠淋,爽滑又煙韌,牛筋黏口好柔軟,充滿骨膠原!麻辣湯底正常,個人認為唔太辣,適合想食少少辣的朋友,麵粗幼適中,煙韌有口感。🥤桂花甘香柚子鐵觀音, 聞到淡淡的桂花香味,飲落甜甜酸酸,好清新又好飲。老友點了🧋有時候想喝紅豆奶茶,佢說奶茶順滑,而且味道剛好唔會太甜,紅豆都煮得夠淋。🥣混一式綜合手工芋圓 ,啱晒心多多咩都想食啲嘅我,有齊煙韌芋圓、地瓜圓、紫薯圓、珍珠、清爽愛玉、紅豆、綠豆、蘆薈和椰汁,啖啖滋味。每個餐都會奉送前菜及水果,感覺健康,啱晒注重健康的人仕。

下層醉雞的肉質嫩滑,同樣入晒味很重花雕酒味。

每個餐都會奉送前菜及水果,感覺健康,啱晒注重健康的人仕。
店員服務到位👍。

2021-12-04