2020-03-09 30 浏览
作為一名健身教練,  定時定侯都要食下炒小菜行經佐敦, 醒起附近有新記分店, 而且比旺角店新D大D, 今晚想食番D港式野, 就過去食晚飯~ 蜆介鯪魚球次次都忍唔住叫隻乳鴿, 今次終於忍得住, 叫左想試好耐既蜆介鯪魚球,  成日見到人食大大粒好吸引!哇真係漲卜卜又大粒, 新鮮熱辣炸出黎, 口感彈牙, 有魚香之餘一D腥都冇! 仲有佢既蜆介都出色, 好耐冇見過真係有粒粒蜆肉係入面既蜆介汁啦, 咸香又鮮味!郊外油菜叫個菜清下口腔,  翠綠爽口~魚香茄子煲有超級多茄子! 仲排到靚靚仔仔, 茄子唔會過軟爛, 咬落去仲有茄子口感, 底下肉碎同汁帶微微辣味, 撈飯正! 椒鹽豬扒推推推介, 惹味到不得了,  撈飯一流之選!  豬扒唔會乾爭爭, 加埋炸蒜炒超香, 再多D辣味就直情係避風塘豬扒啦! 最尾食到一件不留。叫小菜加17蚊飯有野飲,  無意中見到依度有燉湯,  而且日日不同款, 依度既燉湯同出面茶記例湯冇得比, 足料又清甜, 今日既係蓮藕湯, 冇乜味精, 飲完完全唔會口渴~依度D小食, 粥品, 小菜都一樣咁得, 抵我KEEP住幫襯!
作為一名健身教練,  定時定侯都要食下炒小菜

蜆介鯪魚球

郊外油菜
叫個菜清下口腔,  翠綠爽口~

魚香茄子煲

椒鹽豬扒