同呀爸出元朗 食呢度好出名嘅新記煲仔雞粥 原來唔止雞同粥好正 佢個酥炸魷魚鬚 真係炸得好酥脆香口 食落外脆內裡夠彈牙 而且份量都多到傻 食極都有 真係好有驚喜 嚟到當然唔少得粥同雞 我哋叫左個金牌貴妃雞同埋荔灣艇仔粥 雞唔過肥過 幾適中 食落幾香滑 味道調得唔錯 荔灣艇仔粥 艇仔粥一向都比較多料 但真係第一次食粥食到咁多到咁 同平時一樣有魷魚 魚片 魚蛋條 但料極多 幾乎同粥既比例一比一咁上下 咁多料既粥啖啖都係餸 好豐富 加埋叫左個鯪魚球 配上鹹香既醬汁都唔錯 外表既皮既煙韌裡面幾有彈牙 試吓掂下魷魚鬚跟埋既喼汁食 仲正 一邊食一邊飲杯話梅柑桔冰 開胃又解渴 入嚟元朗絕對會再嚟食佢既酥炸魷魚鬚
入嚟元朗絕對會再嚟食佢既酥炸魷魚鬚