2020-03-20 465 浏览
<難得有粉麵檔係黃店>通常好多粉麵店都係深藍, 難得地俾我發現呢間 join左黃色經濟圈既大埔既牛一 除左粉麵正外 仲有越南小食 撈檬等菜式 質素唔錯。👍🏻 但我幫襯時佢甘啱得兩個人做野 所以上菜速度偏慢 . 但可接受🍴麻辣手撕雞撈准山麵 40 蚊🐥🍜近排越黎越多粉麵鋪有准山麵 , 麵質夠爽彈幼身幾有口感 雖然佢係麻辣 但其實佢麻味多 d 🌶️ 甘我就再加左枱上面既辣椒油 撈埋一齊十分惹味 我幾鍾意佢有 d椰菜絲撈埋落麵度增加口感🌿 雞皮夠爽滑 肉夠彈牙 🐤 雞味濃 . 食啖麵 飲啖撈麵既熱湯 好味🔥🍴炸蝦餅 42 蚊🦐估唔到一間粉麵檔會有高質蝦餅 蝦餅應該係三件切成6 件炸 炸得勁香又大件 一咬開熱辣辣 充滿蝦味 蝦膠又夠彈牙厚肉 點埋甜酸汁冇得輸👍🏻😍🍴潮州七寶麵42 蚊🍜七寶麵我覺得係老板是但放七樣野入去😂 牛丸 墨魚丸 彈牙潮州魚蛋🐟 貢丸 皮夠口感既魚皮餃 爽彈既魚片頭 juicy豬肉丸🐷 質素好好 麵質夠爽 係幼麵黎 點 d辣椒油食已好正😍#蝦餅 #炸蝦餅 #魚蛋 #牛丸 #貢丸 #魚皮餃 #幼麵 #越南菜 #粉麵 #手撕雞 #准山麵 #麻辣Score 平均
<難得有粉麵檔係黃店>

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#牛一香港仔魚蛋粉專門店
大埔運頭街75 至87 號永和樓地下