2022-08-07
Latergrammmmmm😅打卡熱點~粉紅泡泡滿滿!為教主加持而設💪🏻💪🏻💪🏻難得約咗兩位前同事,咁我哋就揀咗呢一間充滿少女情懷嘅coffee shop嚟一個lunch gathering .睇返資料,呢一間餐廳原來喺幾個地方都有分店,而呢一間係比較新嘅,位於灣仔,好近以前公司,佢都有好多唔同類型嘅菜式, fusion嘅朋友。但佢係冇set 架,飲品同嘢食係分開計的。所以咁樣計一計,都大概要$160-$170蚊一個人,咁當然睇你飲乜嘢啦~今次,我叫咗台式鹽酥雞便當,佢嘅鹽酥雞,就唔係太台式嘅,反而似返港式嘅炸雞,配菜嘅蛋反而幾好食,個飯都係,幾軟熟。另外叫左杯Dirty,賣相正常,但飲落一般。反而朋友嗌嘅蘿蔔酥有驚喜,外面好鬆脆,而佢個杯特飲賣相都好得,仲要係有金箔添。呢一間鋪頭, 10個有10個都係為咗打卡而嚟的,不過佢有樣嘢好,就係唔會趕人走,所以亦都好啱傾偈,我哋食完野,仲傾咗好一陣子先至走。我諗如果平日,想搵朋友傾偈,呢一間coffee shop都係一個不錯嘅選擇。(依家冇咁粉紅,個玻璃窗都轉左另外一個display lah,重點係,呢個係寵物有善餐廳嚟㗎)
打卡熱點~
粉紅泡泡滿滿!
為教主加持而設💪🏻💪🏻💪🏻
另外叫左杯Dirty,賣相正常,但飲落一般。