2017-11-01
今日去左長沙灣等朋友收工,佢話要食雞煲,我即刻諗起米走雞,上次個好正既芝士雞煲仍然回味中!🤤🤤上次試過芝士雞煲,今次當然想食辣雞煲,但見到有少量食評好似評價一般(通常我睇劣評先),又有d十五十六驚失望,不過抱住唔試唔知,試左先知,所以都係去試下!價錢唔貴,$158(2-3人份)雖然無講半隻定一隻,但份量確係幾多,偷聽到隔離枱都邊食邊問點解咁多雞火焰麻辣😮真係有火架🙊憑良心,雞份量真係唔少,啖啖肉得黎唔係得個滑字,重有雞肉既un勁唔會過淋個煲真係做到有麻有辣越食越辣加湯重可以揀清湯同辣湯,岩曬食辣既人唔洗擔心食完頭過就無曬味個湯底!出面好多雞煲只可以加清湯半份油麥菜$22、半份蘿白$18、薯粉$14蘿白超甜無渣,又入味,虎蝦$98新鮮又大隻爽口彈牙🤤🤤特級雪花肥牛(小)$128碟牛又靚又新鮮塊塊都好大片,都有成十幾廿塊咸檸七$16、藍妹大支$35埋單連加一$574質素真係唔錯👍🏻👍🏻辣雞煲黎講呢個暫時係今年食過最好食!
火焰麻辣😮真係有火架🙊
個煲真係做到有麻有辣越食越辣
半份油麥菜$22、半份蘿白$18、薯粉$14
蘿白超甜無渣,又入味,
虎蝦$98
新鮮又大隻
爽口彈牙🤤🤤
特級雪花肥牛(小)$128
碟牛又靚又新鮮
塊塊都好大片,都有成十幾廿塊
咸檸七$16、藍妹大支$35
埋單連加一$574
質素真係唔錯👍🏻👍🏻辣雞煲黎講呢個暫時係今年食過最好食!