都系一间米芝连面食餐厅,佢个菜牌就十分简单好多,面只有幼面,配菜只有云吞、鲮鱼球、鲜牛肉拣,可以拣单𩠌、双拼、三拼(即三宝),又只可以拣汤面或者捞面,极其量加碟油菜,餐牌就系咁简单。我拣咗个三宝捞面$52蚊,就已经系全个餐牌最贵最豪𠮶个面😂沾仔记三宝捞面 $52呢个捞面份量真的不少,仲要随捞面奉送一小碗汤。汤是一碗虾清汤,味道不算浓但很香甜的虾味,估计是以虾头敖出嚟嘅清汤,味道真的不错👍🏻用以配面一齐食,不会抢去幼面的味道,又保留虾汤味,配搭很好👍🏻面是碱水面,但没有碱水味,其实要碱水面没有碱水味系要花时间与功夫,但现今很多面店已经放弃,沾仔记仍然能保持住已是难能可贵。鲮鱼肉大大旧,松软有鱼味又无腥味好食👍🏻牛肉又嫩又滑,只系欠缺牛味,但都已经很不错👍🏻云吞又大只,里面大大只虾又弹牙又爽,又好食😋个面加蚝油几夹,比一般云吞面店的面弹牙,又系好食👍🏻整体来说云吞面舖通街都有,好多人都识整,但要排众而出的就必须有个人之处与一直的坚持✊一个简简单单嘅云吞面能够做得如此出色,好嘢👏🏼以后都会多啲帮衬🍜
我拣咗个三宝捞面$52蚊,就已经系全个餐牌最贵最豪𠮶个面😂

沾仔记三宝捞面 $52