2023-11-23
我同男朋友星期日周圍睇下有冇咩好野食❤️點知比我見到間平靚正既好野❤️「自家製」XO醬。極黑毛豬有撈飯首先,要大讚xo醬黑毛豬🐷油撈飯,豬油絕對不是肉羶味,油膩感反而唔大。相反,意想不到豬油既清香,絕對是我食過最似樣而且好柔滑。xo醬加上豬油配合,感覺上有小小解膩,但xo中蝦米🦐等加上一層脆口口感。「自家製」XO醬。極黑黯然銷魂飯要特別介紹呢個極黑黯然銷魂飯,拎左米芝蓮推介2023黑毛豬🐷叉燒比較偏肥,肉質鬆軟。叉燒最緊要既焦香都有,值得加分。加埋個日本雙蛋十分滿足,日本蛋🍳蛋黃味會出小小,多一分層次。爆炒。XO醬腸粉🫔爆炒。XO醬腸粉,可以話中上水準,腸粉本身吸油,但相反腸粉乾身之餘沒有過多油分,xo醬的鹹香帶起腸粉,值得一試。紅豆沙🥣紅豆沙像紅豆冰與紅豆沙的混合版。紅豆沙第一口,陳皮味道逗留在口腔中。紅豆沙傾向像台飲,入口順滑而非傾向傳統般會「起沙」。可能你未必習慣,但我覺得送飯的紅豆沙反而更加配合。記得黎呢間鋪頭試一試❤️
「自家製」XO醬。極黑毛豬有撈飯
「自家製」XO醬。極黑黯然銷魂飯
要特別介紹呢個極黑黯然銷魂飯,拎左米芝蓮推介2023
爆炒。XO醬腸粉🫔