✴️ 文記車仔麵 | #深水埗 .2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣米芝蓮得主平民優質車仔麵 已經不知道第幾年得獎 我只知道上年年頭食過後 😳‼️我每個月都要食一次先安落‼️ 本來我的車仔麵No1係金鐘 但已經無一間可以代替到文記🙌🏻.你不得不讚嘆佢每一種食材都煮得咁入味 👅1️⃣必點 瑞士汁雞翼 看看色澤你就知道滷得多入味 帶有光澤的啡色 咬落甜度剛剛好 雞肉嫩滑 一啲都無過火喉💯2️⃣ 豬皮酸齋油麵 朋友每次必點油麵 煮得爽口 而且份量很多的說 🐷皮爽口不在話下 煮得軟身吸收哂咖哩味 無豬毛🤣 3️⃣西洋菜餃菠菜秘製魷魚河粉 自家製西洋菜餃 菜比例較多 但食落肉味濃郁又不失菜鮮甜 👍🏻秘製魷魚煮得入味 爽口易咬 ☺️.*如果會叫菜記得要叫麵時候一齊落單 💡個人覺得舊店等候較短 (先落單後搵位).#michelinguide hk 2018, best local noodle! You could choose the topping you like and recommended for their chicken wings! 🔹瑞士雞翼 $30
✴️ 文記車仔麵 | #深水埗 .
2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣米芝蓮得主
平民優質車仔麵